Szakmai szolgaltatásaim

Magaról

A budapesti Corvinus Egyetemen diplomáztam, kertészmérnökként, gyogynövenytermesztés szakirrányon, majd tovabbi tanulmányokat folytattam növényorvos szakmérnökként. Foglalkoztam növénynemesítéssel svájci Häberli-nél, részese voltam  az első magyar Phalaenopsis in vitro laboratóriumnak, évekig dolgoztam a Billanal, majd az Auchannal nemzetközi beszerzőkét, termeltettem és szakmai gyakorlatokon vettem részt szerte Európában.

Magas szintű ismereteim vannak a növényekről, azok fiziológiájáról, esetleges betegségeiről vagy igényeiről - hogyan lehet kezelni őket, hogyan lehet szaporítani, egy növény mit szereti vagy nem szeret.

Számomra a kert nem csak esztétikai látvány, hanem egy olyan hely, ahol a növények élnek, az otthonuk. Nyilvánvaló, hogy a bolygónkat 98% biomassza alkotja és vannak olyan növények, amelyek több ezer éve velünk élnek, ez azt jelenti, hogy a növények sokféle szélsőséges körülményekhez alkalmazkodhatnak, de mi, akik nekik kerteket tervezünk, azzal kell tudattal kell tennünk, hogy ez a környezet valóban hosszú tavon otthonuk maradhasson.

Al momento abbiamo circa 1000 piante di circa 300 razze diverse nel giardino.
Moltiplico semi e bulbi.

Virágok egesz évben

Nem rossz, ha egész évben vágott virágot tehetünk az asztalra.

A virágtermesztés gondolata meglehetősen új, különöseg a kertemben jellemző szélsőséges éghajlati körülmények miatt korabban nem gondoltam termesztésükre. Viszont  tavaly (2019) mégis úgy döntöttem, hogy összeállítok olyan rezisztens fajtakat,  melyekből egész évben vágott virágcsokrokat tudok készíteni.
Szeretnétek ti is egy virágoskertet egész évben? Nézd meg a választásomat.

Gyógynövények

A férjemmel deszillálunk vagy enflourange technikal

illóolajokat állítunk elő, melyekből sajat felhasználásra natúr termékeket, krémeket, szappanokat, kozmetikumokat készítünk.

Különösképp alga, tengeri moszat alapú termekeket.

A kertben közel 300 féle gyógynövényt termelünk.


Gránátalma

2016 -ban létrehoztunk gránátalmaültetvényünket.
Fajtáink:

Dente di Cavallo, Wonderfull, La queen, Mollar

  

Botanikai erdekességek

Jelenleg körülbelül 1000 növény talahato a kertben, körülbelül 300 különféle fajtából valogatva, ezek talaható között egyedi, ritkabban fellelhető növénygyűjtemény is, mint példaul Firmania simplex, Cinnamomum camphora, Leonotis leonorus , Cornus controversa 'variegata' és hasonló erdekességek. Gyere és látogasson el hozzánk!

Copyright © All Rights Reserved

Email: g.edina78@gmail.com


Tel.: +39 3475868280